Parc Central

10 Característiques Clau per escollir un espai de Coworking

Amb l’augment de la popularitat dels espais de coworking, és essencial identificar les característiques clau que converteixen un espai en un entorn efectiu i atractiu per als professionals i les empreses.

Característiques del Coworking 

 1. Flexibilitat d’Espais

Un bon espai de coworking s’ha d’adaptar a les diferents maneres de treballar que avui en dia els diferents negocis necessiten.

 • La seva oferta ha d’oferir diverses opcions d’espai, com taules compartides, oficines privades i àrees de treball compartides perquè s’adapti al màxim a les teves necessitats de cada moment.
 • Capacitat d’adaptar-se en cada moment al que necessites i les diferents mides del teu equip.

2. Servei i Equipaments de Qualitat

Una altra de les coses que has de revisar quan estàs escollint un espai de coworking són els serveis associats als usuaris.

 •  L’espai ha d’oferir una bona connexió a internet d’alta velocitat i tecnologia actualitzada. És essencial per a la productivitat dels membres, ja que moltes feines depenen d’una connexió constant.
 • Que el seu mobiliari sigui ergonòmic i els espais estiguin dissenyats per afavorir la concentració i la productivitat.
 • Recepcionista per rebre les teves visites i/o paquets quan arribin.
 • Que disposi de serveis comuns com impressores, servei de correu i altres equipaments.

3. Sales de Reunions

Un espai essencial són els espais de reunió, que estiguin equipats amb pantalles o projectors per poder presentar els teus projectes, pissarres per anotar o explicar coses als participants, etc. També que en aquestes sales de reunions, puguis escollir taules de treball de diferents capacitats, ja que no és el mateix reunir-te amb dues persones que amb deu.

També és important poder tenir sales més grans per poder-hi fer formacions o xerrades per impulsar el teu negoci.

4. Cuina pròpia/Office

És beneficiós que el coworking compti amb una àrea de cuina totalment equipada amb microones, neveres, cafeteres i altres estris de cuina. També pot incloure taules i cadires per permetre als membres dinar al lloc, fomentant la interacció i la col·laboració entre ells.

Sala d'estar-office

 

5. Zona de Desconnexió

És crucial tenir una zona designada per als membres per relaxar-se i desconnectar-se del treball, ja sigui amb butaques còmodes, coixins, o fins i tot amb una zona de jocs per poder fer una partida als dards o al billar mentre es fomenta el networking. També està bé disposar d’alguna terrasseta per sortir a prendre l’aire si és convenient.

6. Comunitat i Xarxes 

Foment d’una comunitat activa i inclusiva. Un bon espai de coworking no només proporciona un lloc per treballar, sinó també una comunitat en que els membres puguin connectar-se, compartir coneixements i col·laborar. Això pot incloure tallers, xerrades, networking i altres esdeveniments que afavoreixin la interacció entre els membres.

Que et donin accés a professionals i mentors que puguin oferir orientació i assessorament. Així com recursos per ajudar als membres a créixer professionalment, com tallers i programes de formació.

7. Ambient Inspirador

L’espai on es treballa és clau per tenir una bona productivitat i estar a gust, ja que és un lloc on hi passaràs moltes hores. Pel que el disseny d’interiors ha de ser atractiu i funcional. Així com que tingui il·luminació natural i àrees verdes per millorar el benestar. A més, la decoració ha de reflectir la cultura i personalitat del coworking.

8. Accessibilitat i Seguretat 

L’espai ha de ser accessible i segur per a tots els membres. Això inclou tenir una ubicació convenient, accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, així com sistemes de seguretat com càmeres de vigilància i controls d’accés.

Tenir-hi accés les 24 hores del dia els 365 dies de l’any és un avantatge ja que no tots els espais ho garanteixen.

També és important que el coworking tingui una situació cèntrica i accessible, amb bones connexions de transport, proximitat a restaurants, serveis i altres comoditats.

9. Compromís amb la Sostenibilitat 

Cada vegada és més important que els espais estiguin pensants per tenir una bona eficiència energètica, que es duguin a terme pràctiques sostenibles, que es fomenti l’ús del transport públic o altres mitjans sostenibles, inclús que comptin amb una zona per guardar les bicicletes. Sense deixar de tenir en compte la separació de la brossa per fomentar el reciclatge.

10. Flexibilitat en els Plans de Preus i Preu Competitiu 

El Coworking que escolleixis ha d’oferir diversos plans de preus amb opcions flexibles que s’adaptin a les necessitats dels usuaris. Que les seves tarifes siguin competitives i que s’ofereixi una bona relació qualitat-preu. A més, que també hi puguis trobar ofertes especials i descomptes per a membres de llarga durada o equips.

 

Entre d’altres característiques, totes aquestes que hem citat faran que un espai de coworking pugui proporcionar als professionals un entorn de treball altament eficient, col·laboratiu i enriquidor, afavorint la seva productivitat i satisfacció laboral.

 

Com encertar a l’hora de triar el nostre Coworking? 

Triar el coworking adequat pot ser una decisió important per a la productivitat i benestar laboral. Aquí tens alguns consells per ajudar-te a triar el coworking adequat:

 • Defineix les teves necessitats: Abans de triar un coworking, fes una llista de les teves necessitats i preferències. Pensa en coses com la ubicació, el pressupost, el tipus d’entorn de treball que prefereixes (obert, privat, mixt), les comoditats que consideris imprescindibles (cuina, sala de reunions, espai de desconnexió) i qualsevol altre factor important per a tu.
 • Investiga els espais disponibles: Investiga diferents opcions de coworking a la teva àrea, ja sigui en línia o visitant personalment els espais. No tinguis por de fer preguntes sobre els serveis i les comoditats que ofereixen, així com sobre les tarifes i els plans de preus disponibles.
 • Prova-ho abans de comprometre’t: Molts espais de coworking ofereixen períodes d’assaig o visites gratuïtes. Aprofita aquestes oportunitats per provar l’espai i veure si s’ajusta a les teves necessitats i preferències. Passa el temps treballant a l’espai durant les hores punta per entendre millor l’ambient i la dinàmica.

Recepció

 • Considera la comunitat: Un aspecte clau del coworking és la comunitat de professionals que comparteixen l’espai. Pregunta sobre les iniciatives de networking i els esdeveniments que organitzen els espais de coworking per promoure la interacció entre els membres. Assegura’t que l’entorn fomenti una cultura de suport i col·laboració.
 • Avalua la flexibilitat: Busca un espai de coworking que ofereixi flexibilitat en els plans de preus i contractació i les opcions de treball. És important tenir la capacitat de canviar o cancel·lar el teu pla si les teves necessitats canvien amb el temps.
 • Avaluació de la infraestructura i els serveis: Assegura’t que l’espai ofereixi una infraestructura adequada, inclosa una connexió a Internet fiable, espais de reunió ben equipats, serveis de neteja regulars i altres comoditats que puguin ser importants per a la teva productivitat.
 • Escolta les experiències dels altres: No tinguis por de preguntar a altres professionals sobre les seves experiències amb els espais de coworking locals. Les ressenyes en línia i les recomanacions personals poden proporcionar informació valuosa per ajudar-te a prendre una decisió informada.

 

Tenint en compte aquests consells i fent una investigació adequada, podràs triar el coworking que millor s’adapti a les teves necessitats i t’ajudi a ser més productiu i feliç en el teu treball.

 

Close
Close
icon-whats
Skip to content